Geschiedenis

Familiebedrijf

Opgericht in de jaren ’30 is Houtwerf uitgegroeid van een lokale leverancier van hout, – en plaatmateriaal tot internationale onderneming met een sterke positie binnen de DHZ en aannemerij. De oorsprong van Houtwerf gaat terug naar dhr. H. Verbeek die de oeronderneming destijds heeft opgestart. Houtwerf begint zijn historie in Leiden waar dhr. H. Verbeek voorzag in de behoeftes van de Leidse aannemerij. Houtwerf is sindsdien altijd een familieonderneming gebleven.

Internationale onderneming

De tweede generatie Verbeek nam in 1975 de houthandel over, toen dhr. H. Verbeek het stokje overdroeg aan zijn zonen. Houtwerf stond gedurende dertig jaar onder leiding van dhr. P. W. Verbeek, dhr. G. Verbeek en dhr. H.A.L. Verbeek, . Het bedrijf groeide in deze periode uit tot een internationale onderneming die diverse doelgroepen bedienden. Houtwerf opende vestigingen binnen Europa en specialiseerde zich binnen meerdere werkterreinen.

Sterke positie binnen DHZ en aannemerij

De directie van Houtwerf bestaat sinds 1 januari 2003 uit inmiddels de derde generatie Verbeek. Bij dhr. H. P. Verbeek en P. F. Verbeek heeft het bedrijf een verdere groei doorgemaakt en is Houtwerf gevestigd in Zoeterwoude. Het familiebedrijf heeft haar sterke positie binnen de DHZ en aannemerij weten vast te houden. Tegelijkertijd richten ze zich op een verdere uitbreiding die zich zowel nationaal als internationaal afspeelt.