Powerplex Bio – Formaldehydevrij ?

Houtwerf wil dat alle bouwproducten schoon en circulair geleverd worden. Vorige week is een artikel gepubliceerd waarin kort Powerplex Bio genoemd is.

Powerplex Bio heeft een lagere milieu-impact én het lijkt volledig formaldehydevrij.

Producten als triplex-, multiplex-, spaan- en vezelplaten bevatten formaldehyde. Formaldehyde is een kankerverwekkende stof die in polycondensatie lijmen toegepast wordt, in (dragende) houtconstructies. Het emitteert uit de platen de omgeving in. Dit maakt formaldehyde controversieel. Zeker in de toepassing voor binnen. Powerplex Bio is zeer sterk, gaat lang mee én is volgens onze producent nu volledig formaldehydevrij. Dit hebben we getest. We besloten om Powerplex Bio aan een Nederlands onderzoeksinstituut voor te leggen, Stichting Hout Research.

Op 5 december kregen zij de opdracht voor het uitvoeren van een gasanalyse. De eerste emissietest duurde vier uur lang en legde de vrijkomende emissies uit de plaat vast. De volgende dag volgde een tweede test, nogmaals vier uur. Beide tests gaven 0,0 formaldehyde-emissies aan, Powerplex Bio is een schone gezonde multiplex plaat.

De komende tijd neemt Houtwerf bestellingen aan van aannemers, handelsondernemingen, interieurbouwers en anderen die ons enthousiasme voor Powerplex Bio delen.

Levering in Q4 van 2020.

Hoe maken we van deze circulaire plaat de nieuwe standaard?

Bel Houtwerf gerust op telefoonnummer: 071 5455 300 of stuur een bericht naar: verkoop@houtwerf.nl.

Powerplex Brio

Download hier het (voorlopige) beproevingsrapport 20.0009 – Powerplex Bio

Powerplex Bio is een circulaire, biologische en niet-toxische multiplexplaat in BB/CC-kwaliteit.

Powerplex Bio bevat buitenlagen van mixed light hardwoods en binnenlagen van eucalyptus. De in China gemaakte plaat is voorzien van biolijm,  wat lijkt dat het eindresultaat volledig vrij van formaldehyde is. Dit wordt aangetoond door een (voorlopig) rapport van SHR.

Daarnaast is het multiplex gecertificeerd conform FSC® en CE2+. Na gebruik laat Powerplex Bio zich geheel recyclen en opnieuw inzetten.