Over ons

Houtwerf is als internationale groothandel en medeproducent de specialist met ruim 80 jaar ervaring in hout, plaatmateriaal en parket- en laminaatvloeren. Tot onze klantenkring behoren speciaalzaken, Doe-Het-Zelf zaken (DHZ), aannemers en bouwbedrijven. Door een hoge omloopsnelheid en levering met onze vaste transporteur bieden we leveringen op korte termijn tegen scherpe prijzen.

Ons netwerk

Houtwerf beschikt over een uitgebreid netwerk van toeleveranciers, klanten en expertise. Door de unieke samenstelling van gespecialiseerde werkmaatschappijen zijn wij in staat om direct te reageren op veranderen en wensen vanuit de markt.

Duurzaamheid en certificeringen

Uiteraard streven wij als houthandel naar het leveren van verantwoord hout uit duurzaam beheerde bossen. Wij zijn dan ook trots op onze certificaten die dit streven onderscheiden. Sinds 2004 zijn wij in het bezit van het FSC® keurmerk voor verantwoord bosbeheer.  Ook heeft Houtwerf sinds 2011 het PEFC™ Certificaat. Zo hopen wij dat de generaties na ons kunnen blijven genieten van alle prachtige bossen.

In 2013 is daar nog het certificaat ISPM 15 bijgekomen. Hierin zijn maatregelen vastgelegd om te garanderen dat levend ongedierte zich niet via houten verpakkingen verspreiden. Inkopers en gebruikers van houten verpakkingen kunnen zich met het ISPM 15 certificaat verzekeren van probleemloos wereldwijd transport.

Samenwerking met Kruyt

Houtwerf is trotse aanbieder van een one-stop-shopping formule. Door onze samenwerking met ijzerwarenvakhandel Kruyt kunnen aannemers en ZZP-ers met al hun hout en ijzer behoeften bij ons terecht in ons pand in Zoeterwoude.